Jamu homemade untuk wanita.

​Jangan Ambil Mudah Bab Bahagian Intim. Wanita Wajib Amal! Nak jaga luaran mungkin senang tetapi kalau bab dalaman jangan ambil mudah ya, Mak-mak. Rasa selesa macam mana pun, kita tak boleh jangka kalau sakit dalaman, tambah pula untuk En. Abang sayang. Cuba amalkan beberapa petua yang dikongsi oleh Puan AdiNa ROslan ini… AIR ASAM KUNYIT […]

Hukum mengubah bentuk asal rambut

Terdapat ura-ura yang mengatakan teknik rawatan rambut seperti rebonding dan kerinting rambut adalah haram di sisi agama Islam. Secara umumnya, wanita yang mempamerkan aurat iaitu rambut kepada lelaki bukan mahram nyata hukumnya adalah haram. Namun jika ia dilakukan semata-mata mahu kelihatan cantik baik untuk tatapan sendiri mahupun suami serta tidak mendedahkan auratnya itu di khalayak […]

sambungan tips penjagaan rambut

Rambut adalah mahkota wanita semua sudah tahu fakta itu. Namun setiap wanita pasti ada masalah yang tersendiri mengenai rambut masing-masing… Masalah Rambut gugur.. Masalah rambut mudah kusut.. Masalah Rambut nipis.. Masalah kelumumur.. Macam macam lagi lah masalah tentang rambut ini.. Kali ini saya memaparkan beberapa petua tradisional untuk menjaga rambut bagi penjagaan rambut moden telah […]

tips penjagaan rambut :)

tips penjagaan rambut di bawah ni; Tips 1: Pilih syampu yang bersesuaian dengan rambut anda. Jika boleh, dapatkan nasihat dari orang yang pakar. Jika anda beli di Guardian atau Watson, tanyalah pada jurujual di situ. Tips 2: Jika anda memakai tudung kepala, pastikan rambut anda dikeringkan terlebih dulu tau. Kalau tidak nanti rambut anda akan […]

Bila jangan,…………

Bila Period, Jangan… Berenang tak boleh! Diet pun tak boleh! Sampaikan nak berolahraga pun dilarang! Apa kes nie?Alahai… betul ke ketika period nie banyak perkara yang tak boleh dibuat? Memang tak boleh, atau pantang larang? Serabut betul! Sebenarnya period atau menstruasi bukanlah halangan untuk you all teruskan dengan aktiviti yang telah direncanakan. Bezanya, cuma mungkin […]

M.A.C Nail Trend Fall/Winter 2010

M.A.C Nail Trend Fall Winter 2010 MAC Jin Soon, master art tokoh penting dunia fashion ini menghadirkan koleksi warna kuku Fall/Winter 2010 M.A.C inspirasi dari sensual dan kekayaan zaman kerajaan China, koleksi dengan warna-warna eksotik ini ditampilkan. Warna opak dikombinasi dengan sentuhan kilauan mutiara yang elegan. Inilah enam warna eksotik tersebut:   Concubine campuran warna […]

Rambut Kering,..gejala penyakiT seriUs

Rambut Kering: Gejala Penyakit Serius Penyebab rambut kering ternyata adalah tubuh Anda yang tengah diintai penyakit serius. Tiap-tiap orang memiliki masalah rambut yang berbeza. Salah satu problem yang sering muncul pada rambut adalah kekeringan. Masalah ini cukup sulit untuk diatasi karana berhubungan dengan kelembaban alami yang telah hilang. Rambut kering dapat disebabkan oleh dua faktor,:::dalaman […]

cara mekap ala2 Pengantin (bridal makeup)

Jom belajar  cara mekap ala2 Pengantin yang simple (bridal makeup) ps:sorry,..ni note ziera time belajar bridal makeup ni,..so tak berapa jelas kot bagi sesetengah korang yang tak berapa faham tu~~buat2 fahamlah yer hahah  😉 Langkah pertama ***foundation,…sapu guna span=spya ksan tompok gelap x klihatan =gunakan brush saiz sderhana pudarkan tompok jerawat yg masih klihatan terutama […]

Aspirasi Warna Selembut Peribadi

Aspirasi Warna Selembut Peribadi Setiap warna itu mampu memberikan kesan yang berbeza buat individu. Sentuhan merah jambu yang lembut, ungu yang romantik dan hijau nan ceria umpamanya memainkan peranan dalam membangkitkan seri bakal pengantin mengikut karakter masing-masing.