sambungan tips penjagaan rambut

Petua menjaga Rambut adalah mahkota wanita semua sudah tahu fakta itu. Namun setiap wanita pasti ada masalah yang tersendiri mengenai masing-masing…

Masalah gugur.. Masalah mudah kusut.. Masalah nipis.. Masalah kelumumur.. Macam macam lagi lah masalah tentang ini..

Kali ini saya memaparkan beberapa untuk menjaga bagi penjagaan moden telah di paparkan dalam artikel yang lalu.

sebenarnya lebih asli dan tiada kesan sampingan sebenarnya. Namun masalah yang sering di hadapi dalam mengamalkan petua menjaga tradisional ini adalah cara untuk mendapatkan bahan-bahan mentahnya lah.. Oleh itu ramai daripada kita mengambil langkah mudah dengan membuat treatment secara moden sahaja senang.. beli aja di watson n guardian..

Petua Mengelakkan Gugur

Daun Lidah BuayaDaun Lidah Buaya

Dapatkan beberapa helai daun lidah buaya dan daun bunga raya, ramas atau mesin hingga lumat dan lumurkan di atas kepala selama lebih kurang satu jam dan di cuci bersih. Ulangi dalam beberapa kali dalam seminggu dan pasti membuahkan hasil yang memuaskan.

Daun bunga raya jugabertindak melembutkan dan lidah buaya boleh menyejukkan serta menyamankan kulit kepala. Ini dapat mengelakkan gugur dan bertindak sebagai perapi .

Santan juga adalah bahan yang di gunakan untuk melebatkan . Pati santin di lumurkanpada kepala dan di biarkan setengah jam sebelum di cuci.

Daun Bunga RayaDaun Bunga Raya

Masalah Kering

Rawatan minyak panastentu saja untuk mereka yang mempunyai masalah ini. Caranya ialah panaskan minyak (minyak syuran) kemudian lumurkan padan menggunakan jari. Kemuadian pekupkan kepala dengan tuala yang diwapkan. ala-ala stim lah ni. Biarkan dalam20 minit dan bersihkan.

Petua Menjaga RambutMasalah Berminyak

Campurkan Syampu bersama kuning telur di dalam semangkuk air suam dan cucilah sepertibiasa.

Menghitamkan

Bakar isi kelapa tua kemudian di parutdan dapatkan patinya. Lumurkan pada kepala hingga 10 minit dan bersihkanya.

Selamat mencuba petua yang mudah ini.