Kenali 10 LELAKI perOsak ValentinE

10 LELAKI

perOsak ValenTinE

Pilih lelaki yang tepat untuk Valentinemu

Perempuan single selalu mengalami perasaan campur aduk ketika Valentine tiba. Maklum saja, kerana tajuk ‘hari kasih sayang’ menjadikan kencang ketika hari Valentine begitu istimewa dan boleh menjadi tanda bahawa si dia ingin membawa hubungan ke tingkat percintaan https://zieraladycake.wordpress.com .perempuan yang cukup berani bahkan berinisiatif untuk merancang Valentine bersama lelaki untuk memperjuangkan cinta mereka.. mengingat belakangan ini ramai juga para lelaki yang memilih untuk didatangi perempuan daripada mendatangi, jadi kalau perempuan memberikan coklat atau merancang makan malam dengan lelaki ketika Valentine. Namun agar kamu tidak kecewa dengan perayaan Valentine nanti, saya berpesan hindari lelaki2 ini

1.Lelaki yang jarang sekali menghubungi kamu

Cinta,…cinta… tapi kalau dia tidak pernah berinisiatif menghubungi dan tidak pernah suka berdua dengan kamu, jangan sia-siakan coklat dan reservasi dinner direstoran fav

2. Lela ki yang selalu spontan

Lelaki yang benar-benar menginginkan kamu akan

membuat rencana untuk biasa bersama dengan kamu. Dia yang selalu tiba-tiba menghubungi kamu dengan pertanyaan ‘Di mana?, Ada apa?, saya jemput ye, kita jalan2.’ Tiba2 hilang selama beberapa minggu, dan muncul lagi untuk bertanya hal yang sama, wajib kamu hindari untuk Valentine. Sekalipun dia mengajak kamu  di hari Valentine (dan lagi-lagi secara tiba-tiba), fikirkan untuk menolaknya.

3. ***

Jika kamu sendiri adalah penikmat hubungan singkat,. Tapi ini bukan untuk kamu yang ingin hubungan cinta berkomitmen jangka panjang. Mungkin dia akan sangat mesra saat merayakan Valentine berdua supaya  berakhir di ranjang, namun cintanya belum tentu untuk kamu.

4. Lelaki suka cakap besar

Valentine seharusnya romantis dan penuh dengan cinta. Jangan biarkan lelaki ini merosaknya dengan terus bercerita tentang kehebatan dirinya dan janji-janji yang boleh membuat kamu melambung, namun kecewa setelah Valentine berlalu.

5. Lelaki kasar

Dia suka menjadikan kamu bahan ketawa  dan tidak pernah bersikap manis kepada kamu. kurungkan saja niat memberinya sekotak coklat sekalipun kamu cinta mati padanya.

6. Lelaki penggantung

he is the one demikian pula sikapnya pada kamu yang mesra dan perhatian, tapi dia tidak  menyatakan perasaannya. sebaliknya beberapa kali terlihat jalan dengan perempuan lain tanpa status yang jelas. Lupakan dia, Ladiessss..

7. Lelaki materialistis

Eh, tidak hanya perempuan yang materialistis.. lelaki pun boleh! Ciri2nya, dia mendekati kamu dan sering bercakap tentang kesulitannya soal keuwangan. Biasanya lelaki ini berkaitan erat dengan tip no.6, lelaki penggantung, sehingga dia boleh mendekati banyak wanita untuk mengeruk keuntungan.

8. Tidak tertarik pada perempuan

Well.. harus diakui, belakangan ini semakin banyak saja jumlah lelaki yang tidak tertarik pada wanita.boleh jadi dia masih malu mengakui, namun dia boleh  mengenali ciri-cirinya. Boleh jika merayakan Valentine dengannya sebagai sahabat, namun jangan berharap lebih…kerana tidak mungkin!

9. Lelaki kaya

Jangan mengajak lelaki ka ya hanya untuk menikmati makan malam mewah dan untuk prestis saja sambil berharap kalau  dia benar-benar jatuh hati pada kamu. Pastikan dia memiliki ketertarikan yang sama pada kamu, karena jika tidak, kamu hanya akan merasa dikasihani setelah perayaan Valentine berakhir.

10. Lelaki manja

Memang dia yang mengajak kamu untuk hari Valentine, tapi dia ingin kamu yang menyiapkan tiket nonton, reservasi tempat makan, https://zieraladycake.wordpress.com menentukan makanan apa saja yang dia inginkan dan minta dijemput! Sepertinya lebih baik kamu melewatkan Valentine bersama teman2 je!

Iklan